Pressmeddelande 16 nov 2023

Inredningsföretaget Dakabom har på kort tid blivit kända för alla de vackra skåp som levererats till många av landets inredningsinfluencers. Nu tar de steget vidare och öppnar webbutik. Precis som i den fysiska butiken ligger fokus på återbrukad inredning. 

 

"Genom att erbjuda en webbutik gör vi det enklare och mer överskådligt för alla de som ännu inte haft möjligheten att besöka vår fysiska butik, men som ändå önskar sig unik och återbrukad inredning.
Med egen lastbil och chaufför, levererar vi sedan möblerna ända hem till kundens dörr i stora delar av Sverige.
Vår ambition är att ha ett brett sortiment även i vår webbutik, och att ständigt fylla på med nya (fast gamla!) möbler. Eller som vi kallar det, "Möbler med minnen!", berättar företagets grundare och ägare, Karin Sjökvist."

Dakabom föddes i en längtan efter genuin och äkta inredning, som är bortom trender och snabb volym produktion. Gamla möbler i massivt trä håller länge
och går oftast att renovera för ytterligare många års livslängd. Genom att återanvända istället för att nyproducera vill Dakabom göra såväl privata hem som offentliga miljöer både vackrare och mer personliga, utan att belasta vår hårt utsatta planet.
Med detta för ögonen startade Karin och Dag Sjökvist Dakabom år 2018. 
Sedan dess letar företaget skatter främst i Ungern, där de samarbetar med ett antal noga utvalda familjeföretag. I Ungern finns en föredömlig tradition i att restaurera och laga, istället för att kassera och köpa nytt.
Idag har företaget 5 st anställda och en butik på drygt 500 kvm utanför Jönköping. Hösten 2023 öppnar de även webbutik.